neljapäev, 23. detsember 2010

Saagu jõul!

Nonii. Omne menüü on paigas, kingid on kindlates kohtades (pakitud veel pole, aga olen hankinud rohkelt kingikotikesi:), üks ports valgete piparkookide tainast on veel külmkapis küpsetusjärge ootamas, aga mai viitsind seda täna ära teha, omme kah pääv. Teine magus tuleb pärmitainast, kuna ma olen ju nüüd nii käpp kergitajameister. Ise arvan, et teen jälle Brunsvigerit, see läks eelmisel korral nigut soe sai (mida ta ju tegelikult ongi:)
Pääruga on Z. poolt - hapukapsalehtedesse tehtud kapsarullid, siuksed kergelt paprikased ja suitsulihaga peaks need saama. Kalasupimõttest sain ka sel aastal Z. õnneks loobuma. Eelmisel nädalivahel käisid sellised toredad külalised, kes ka Eesti verivorsti tõid ja me tegime siis ehtsat jõulust ahjuliha kah, niet seapraad ei tulnd nüid änam kõne alla, sellest jõudis isegi kerge küllastus tekkida:)
Eelrugaks on meil siin igast kraami kokku ostetud - midagi eriti ungaripärast ei tule, aga kohalikku toorainet kasutame küll. Grissinide ümber lähevad kohalike hanede toorsuitsused fileeribad ja kaugemaa datlid saavad täidetud kohaliku kitsejuustuga (ostsin kaht sorti juustu ja küüslaugusest olen suutnud juba pea pool ära lahendada vaikselt...:)

Nädalivahel vandusin Imiklapse köhale alla ning ostsin AB-d välja, nüüd siis veel mõned päävad jäänd elu esimest AB kuuri ja võib öölda, et kuigi köha pole lõplikult taandunud, on ööd meil siin nüid palju inimlikumad ja päeval tuleb köhimist suisa harva ette. Loodan, et pühabaks, kui äia juurde jõululõunale sõidame, on laps juba täitsa jonksus.

Eelmisel nädalil mahasadand lumi lahkus tänase päiksepaistega meie juurest lõplikult, niet valge jõul on välistatud. Täna oli vist suisa 10 kraadi ringis väljas sooja. Ma ise õues ei käindki, püüdsin majas veidi korda luua ja nautisin vaikseid hetki, kui last (ja tema isa:) toas ei olnd. Sellisel puhul ei taha isegi raadiot-telekat-muusikat sisse lülitada, lihtsalt vaikus on ka tore, kui arva antasse:)

Omme omikul toob Z. meie kuusekese ka tuppa ja üritame seda siis koos lapsega mingitpidi ehtida kah. Mai tea küll, kuidas ta sellesse kuusesse suhtub. Lisaks kõigele on siinse kuuseehtimistraditsiooni kindlaks osaks ka täidetud sokulaadikommid, mis puule riputatasse. Ma kardan, et nad kauaks sinna puule küll ei jää jano seda kardan ka, et kuna meie laps veel suur sokulaadisööja pole (valetan, ta oleks kindlasti suur sokulaadisööja, kui sokulaadi antass, aga mei taha anda:), siis ta ullub kindlasti kommide nägemisest juba. Ta teab küll, et selles läikivas papris kommid on, sest postimajas postitädi andis talle ka siukest kommi...:)

Niet minu poolest võib tulla see jõul.
Teilegi mõnusaid pühi, maitsvaid piparkooke ja lahket taati!
Ärge ennast lõhki sööge ja korrake salmid ka igaks juhuks enne õhtat üle, sest minesatea...:)

3 kommentaari:

kroonijuveel ütles ...

Ilusaid jõulupühi teie perele! Mul on seekord stressivabam jõululauba - ämma juures. Perele annan pühalikumalt parti pühapäeval. Magusaks on menüüsse lülitatud pohlamoosiga beseerull ;). tervisi poistele.

Anonüümne ütles ...

Rahu ja rõõmu!

idapiirilt ütles ...

Kullakesed! Olge ikka vana-aasta õhtaks terved kui purikad ja et uus aasta palju õnne ja põnevust tooks ja et see siinne järjejutt iial otsa ei lõppeks.
Hm, oleks et keegi mind ka miski oraga õigesse kohta torkaks, et ma oma eluloo viitsiks netti ilmarahva jaoks vaatamiseks ja imetlemiseks üles panna. Kallid siitpoolt!