reede, 10. detsember 2010

Murphy leidis tee ka meie juurde...

Stressihormoonid on praegast laes, kuna Imiklaps, kes pääval vaid paar korda köhatas, köhib nüüd juba täitsa korralikult ja hakkab iga köhimise peale loomuliklut ka kileda häälega nutma. Ja öö pole veel ju õieti alanduki...

Mai taha mõeldagi, milliseks kujuneb meie järgmine nädal, millest neli pääva peame kahekesi olema ja ilmselt kogu planeeritud pogrommi ära jätma. Kui haigusest nädalivahega võitu ei saa, siis oleme esmasbast neljabani kahekesi koju aheldatud ja ajame teineteist omikust õhtani ja õhtast omikuni ulluks ilmselt. A-PU-A!

Edit:
Köha muundus öö jooksul kolossaalseks nohuks, mis ei lasknud lapsel absoluutselt magada. Palaviku saime ka kuskil 2 ajal kätte... Ninaimuriga Imiklaps mind endale ligi ei lase ja nuuskamise on ta ka ära unustand. Kogu öö ja hommiku olen kuulnud läbi vingumise vaid üht sõna: NEM!

3 kommentaari:

Gea ütles ...

hei
kui teil veel inhalaatorit pole, soovitan soojalt muretseda. ainus asi, mis lootusetult umbes nina lahti aitab. apteekides müüakse ehk madjarimaal ka.

saage terveks!

patsifist ütles ...

Inhalaatorit meil pole, aga see-eest on madjarimaal olemas üks kohaliku patendiga esialgu vbla veits irrmutav toode, mille nime võiks eestiks tõlkida u ninaimeja:)
Näeb välja nii:

http://www.thingamababy.com/baby/2008/11/baby-nose-vacuum.html

Eelmisel talvel oli Imiklaps vana tegija ja hoidis ise imurit ninas ning vaatas, kuidas khmm, värk, sinna sisse kogunes. Nüüd aga pole me vastavat aparatuuri u pool aastat kasutand ja ta röögib nigut ratta peal. Aganoh, täna öösel magasime kah ikka tolmuimeja voodi kõrval ja tegime paar korda protseduure. Siis saab jälle 3-4 tundi järjest magada.
Inhalaatori kohta üts meile arst, et seda rohkem ikka pidevate bronhivärkide pärast vaja soetada. Selliseid kolehaigusi on meil kahe aasta jooksul kaks korda old. Esimese korraga saime aiglasse kah ikka!

Gea ütles ...

eestis soovitatakse inhaaatorit ka nohu ja köha puhul. niisutab, aitab tatil välja tulla ja pehmendab röga (väk lause tuli).

a Piretil siin suure palavikuga läks nina nii kinni, et laps mitu päeva ei saand üldse läbi nina hingata, nuuskamisest rääkimata. täna siis toimus nonstop aurutamine ja jooksma saime, jess. see kinnine nina on jube ohtlik, võib kõrva- või põskkoopapõletikuks minna.