kolmapäev, 15. detsember 2010

Avokaadod

Tähendab. Ostsin eile 4 kena poolküpset avokaadot, et neist laubaks, kui külad tulevad, eelruga teha. Ja neid pole!!! Eile mai pand tähelegi asju lahti pakkides, et neid pole, a täna akkasin mõtlema, et nigut ei kohtund nendega änam eile... Jano - pole! Käisin omikul autos kah vaatamas, et äkki pagasnikus kuskile laiali veerend vms, igaks juhuks vaatasin kääkotti kah, mõnikord viskan midagi kassa juures kiirelt sinna, aga avokaadodest pole jälgegi...:S

Jätsin kas juba kassa juurde (kuigi need ju suht suured asjad, mitte mingi nätsupakk) või siis sellesse paljukirutud ostukärusse. Või kukkusid kuskil maha. Maitea. Tore lugu igatahes.
Nüüd on mul vaja uus eelruga välja mõelda. Any ideas? Midagi, mis pole selline VÄGA keeruline ja mida ei pea ahjus tegema, sest seal pesitseb laubal liha.
Krdirsk, maütlen! Lähen nüid keeksi tegema. Miskeeksi, miskeeksi, TRIIBIKU KEEKSI loomulikult:))

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tonhalkrém? Pirítóson?

Tonhalkrémhez: Natúr lében (nem olajos) tonhal, kapribogyó (khm. spárban van olasz), majonéz.

A tonhalat jól lecsöpögtetni, ne legyen nedves. Kapribogyóval és a majonézzel összemixelni lágy krémmé. Ennyi :-D

Vagy - paradicsomos bruschetta (pirítós).
Kicsi érett paradicsom (spar, néha lidl), bazsalikom, só, olivaolaj.
A paradicsomot felkockázod, megsózod, bazsalikomot teszel bele, és meglocsolod olajjal. beteszed a hűtőbe 1 órára. :-D


Magyar körözött paprikába töltve:

100 gr juhtúró (brinza - spar :-D ), 50 gr vaj (nem margarin!). Őrölt köménymag, őrölt pirpspaprika, lilahagyma (vagy rendes) és extrémeknek fokhagyma.
A vaj legyen puha, jól keverd el a juhtúróval. Ehhez a mennyiséghez én egy negyed fej hagymát használok nagyon apróra vágva (akár reszelve), és nagyon kevés fokhagymát. Ezt botmivverrel is mixelheted, akkor krémesebb lesz (mármint a hagyma meg a fokhagyma). Kell egy teáskanál kömény és legalább ennyi pirospaprika. legyen szép színe.
A homogén krémet töltsd bele egy kimagozott paprikába (levágod a szára részét, kimagozod). Én a piros kaliforniait szoktam venni, mert jól egyensúlyozza a juhtúró pikánsságát. Tedd hátőbe legalább 1 órára, és szeleteld 1 cm-es szeletekre a parikát. pirítóssal tálald.

Ha ez sem elég: olivabogyókrém:
Veszel vegyesen fekete és zöld olivagyobógy, kézimixerrel sszemixeled, ki olivaolajat öntesz hozzá, pirítósra ideális. Vigyűzz, mert néha túl sós lesz :-)

Most több nem jut eszembe. remélem, boldogulsz :-DDD

O.

patsifist ütles ...

Te-te-te, HOL-HOGY vagy? Olyan rég nem hallottam Rólad, legalább élsz:))
Tonhalkrémet nem szeretem, paradicsomos bruschettahoz viszont nem fogok most szép és jóízű paradicsomot találni (szerintem...) Ezt amúgy szeretem, jó fokhagymásán szoktam készíteni, körbenézem még a paradicsomügyben.
Ezek közül ez az olívabogyókrém mozdítja most legjobban a fantáziámat:))
Kösz a tippeket! És írj, mi van Veletek!